Home » D:News » XTB: Cele mai profitabile 10 acțiuni americane pe o perioadă de 5 ani

XTB: Cele mai profitabile 10 acțiuni americane pe o perioadă de 5 ani

XTB: Cele mai profitabile 10 acțiuni americane pe o perioadă de 5 ani
Foto: Shutterstock
Publicat: 27.12.2021

Fortinet, AMD, Apple, Nvidia, Autodesk, IDEXX Laboratories, Adobe, Mettler-Toledo International, S&P Global și Paycom Software sunt cele 10 companii americane care s-au dovedit, în decembrie, cele mai profitabile pentru o perioadă de deținere de 5 ani, conform casei de brokeraj XTB.

Casa de brokeraj pe burse internaționale XTB a dezvoltat intern un algoritm în baza a 10 criterii clare ce identifică, o dată pe trimestru, acțiunile cu cel mai ridicat randament potențial din topul S&P500, pentru o perioadă de deținere de 5 ani.

„Am analizat datele financiare pentru peste 700 de companii care au fost membre ale indicelui S&P 500 din 1990. Scopul a fost de a determina un set de caracteristici care să ne permită să alegem acțiuni ce se vor dovedi a fi câștigătoare în următorii 5 ani. Astfel, am găsit 10 caracteristici care au fost cheie pentru companiile cele mai performante din top S&P500”, explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Raportul ridicat preț/valoare contabilă, raportul ridicat preț relativ/valoare contabilă, randamentul ridicat al capitalului, rata ridicată de creștere a veniturilor în 4 trimestre, creșterea mare a veniturilor pe 3 ani, randamentul scăzut al dividendelor, rata scăzută de plată a dividendelor, ponderea redusă a datoriei pe termen scurt, raportul dintre datoria netă și capitaluri proprii scăzut și rata mare de acoperire a numerarului.

„XTB a rulat modelul la începutul lunii iunie 2021 și apoi din nou la începutul lunii septembrie 2021. Rezultatele pentru perioada iunie – noiembrie sunt promițătoare, portofoliul de companii selecționate generând o rată de rentabilitate de peste 30%, comparativ cu cea de aproximativ 8% obținută de indicele S&P 500”, adaugă Irina Cristescu.

Iată cele 10 acțiuni americane profitabile pe 5 ani

Fortinet – Securitate cibernetică

Fortinet (FTNT.US) este o companie de securitate cibernetică. Este unul dintre liderii din industrie și oferă atât software pentru securitate cibernetică, cât și hardware de securitate cibernetică. Cererea pentru produsele Fortinet a crescut în timpul pandemiei deoarece mai mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă, mai degrabă decât de la birou, iar companiile au avut nevoie să creeze noi funcții de securitate cibernetică. Compania a raportat o creștere de 33% față de anul trecut a veniturilor din Q3, în timp ce venitul net a crescut cu 14%. Fortinet a fost ales și de modelul nostru pentru acțiuni în iunie și septembrie 2021.

AMD – Procesoare grafice și cipuri

Advanced Micro Devices (AMD.US) este o companie care produce componente electronice. Printre produsele sale principale se pot găsi microprocesoare avansate. Unul dintre rivalii cheie ai AMD este cunoscuta companie de tehnologie din SUA – Intel. Veniturile AMD au crescut cu peste 50% în Q3 2021 comparativ cu Q3 2020 și au ajuns la 4,31 miliarde USD. Compania este obișnuită pe lista de acțiuni a modelului nostru, deoarece a fost aleasă și în iunie și septembrie 2021.

Apple – Software și hardware de calculator

Apple (AAPL.US) este o companie care nu are nevoie de prezentare. Telefoanele inteligente de ultimă generație și alte produse hardware au propulsat-o către poziția de cea mai mare companie din lume în ceea ce privește capitalizarea bursieră. Veniturile companiei au crescut lent, dar constant în ultimul deceniu, înainte de a crește cu 33% în anul fiscal 2021 (încheiat la 25 septembrie 2021). Profitul net al companiei a crescut cu peste 60% la aproape 94,5 miliarde de dolari. Apple încearcă în mod constant să rămână înaintea concurenților săi, investind sume mari de bani în cercetare și dezvoltare. Apple a fost aleasă și de modelul nostru de selecție pentru acțiuni în iunie și septembrie 2021.

Nvidia – Procesoare grafice și cipuri

Nvidia (NVDA.US) este o companie care proiectează și produce piese de computer. Compania este cel mai bine cunoscută pentru unitățile sale de procesare grafică, care sunt apreciate de jucători precum și de producătorii de echipamente pentru minat criptomonede. Nvidia a început să ofere și servicii de jocuri în cloud prin intermediul mărcii sale Geforce Now. Compania a raportat o creștere de 50% a veniturilor pe Q3 2021, la 7,1 miliarde de dolari, în timp ce câștigul per acțiune a crescut cu 70% față de anul trecut, la 1,01 dolari. La fel ca AMD, NVIDIA a fost aleasă de modelul nostru de selecție a acțiunilor în iunie și septembrie 2021.

IDEXX Laboratories – Software și echipamente veterinare

IDEXX Laboratories (IDXX.US) este primul dintre noii veniți pe lista XTB. Compania furnizează echipamente de diagnosticare și sisteme informatice companiilor veterinare. Pandemia de COVID-19 s-a dovedit a fi o perioadă profitabilă pentru IDEXX Laboratories, deoarece sentimentul de singurătate în timpul blocajelor a motivat adopția mai multor animale de companie. Firma se așteaptă ca aceste condiții favorabile de afaceri să persiste în 2022 și ca veniturile anuale să crească cu 18% YoY până la un nou record de 3,2 miliarde de dolari. Creșterea câștigului per acțiune este estimată între 22 și 24% în acest an.

Autodesk – Software

Autodesk (ADSK.DE) este o companie care proiectează software pentru arhitecți și ingineri. Compania a raportat o creștere de 18% a veniturilor în Q3 2021 față de Q3 2020, iar pentru a treia oară în istorie vânzările sale trimestriale au depășit 1 miliard de dolari. Cu toate acestea, Câștigul per acțiune pentru Q3 a scăzut de la 0,62 USD la 0,57 USD. Rezultatele vânzărilor au fost conform așteptărilor investitorilor, dar venitul net s-a dovedit a fi mai mic decât se preconizase. Autodesk a fost ales și de modelul nostru pentru acțiuni în iunie și septembrie 2021.

Mettler-Toledo International – Cântare și echipamente de măsurare

Mettler-Toledo International (MTD.US) este a doua companie care debutează pe lista de alegere a modelului XTB în decembrie 2021. Firma este un producător de cântare și echipamente de măsurare utilizate în sectorul alimentar și laboratoare. În afară de aceasta, Mettler-Toledo furnizează și tehnologie de măsurare pentru companii. Acțiunile se tranzacționează cu 40% mai sus până în prezent și a anunțat recent că va răscumpăra acțiuni în 2022 în valoare de 1 miliard de dolari. Compania se așteaptă ca profitul să crească cu aproximativ 34% în acest an, în timp ce vânzările sunt estimate să fie cu 8% mai mari față de anul trecut.

Adobe – Software

Adobe (ADBE.DE) este o companie care dezvoltă software de grafică. În portofoliul său de produse emblematice putem găsi software precum Adobe Photoshop, Adobe Illustrator sau Adobe Premiere. Veniturile Adobe au crescut cu 22% în Q3 2021, comparativ cu Q2 2020. Câștigul per acțiune a fost cu 30% mai mare față de anul trecut, la 2,50 USD. Compania a anunțat că se așteaptă ca veniturile în anul fiscal 2022 să ajungă la 17,90 miliarde de dolari, sau cu 13% mai mari decât în anul fiscal 2021. Adobe a fost ales și de modelul nostru pentru acțiuni în iunie și septembrie 2021.

S&P Global – Informații financiare

S&P Global (SPGI.US) este al treilea dintre noii veniți pe lista noastră de acțiuni pentru decembrie 2021. Compania se concentrează pe informații și analize financiare. Cu toate acestea, este cea mai cunoscută companie de rating și furnizor de indici. S&P Global și-a mărit dividendul în fiecare dintre ultimii 48 de ani, ceea ce îl face mai mult o acțiune de tip valoare decât una de creștere. Cu toate acestea, compania a câștigat aproape 50% până în prezent, un câștig mult mai mare decât în cazul S&P 500. Compania a reușit să-și crească veniturile cu peste 100% în deceniul precedent, iar perspectiva rămâne bună după ce agenția de supraveghere a aprobat o propunere de preluare a Markit IHS în valoare de 39 de miliarde de dolari de către S&P Global.

Paycom Software – Software de salarizare și resurse umane

Paycom Software (PAYC.US) este o altă companie care a fost aleasă după modelul nostru la începutul lunii decembrie 2021, care a fost aleasă și în septembrie 2021. Software-ul său sprijină angajatorii în procesul de angajare, managementul talentelor sau plata angajaților cu acuratețe și în timp util. Compania a raportat o creștere de 30% de la an la an a veniturilor din Q3 și o creștere de 10% de la an la an a câștigului per acțiune pentru Q3. Atât câștigurile din Q3, cât și rezultatele vânzărilor au fost mai bune decât așteptările analiștilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase