Home » D:News » Europa e din ce în ce mai bătrână – doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani

Europa e din ce în ce mai bătrână – doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani

Europa e din ce în ce mai bătrână – doar 16% din populaţie are între 15 şi 29 de ani
Foto: Shutterstock
Publicat: 10.01.2022

Pe teritoriul UE, tinerii reprezintă 16% din totalul populaţiei. La „tineri” au fost trecute grupele de vârstă cuprinse între 15 şi 29 de ani, potrivit Uniunii Europene.

Sunt aşa-zisele „forţe proaspete”, cele care vin după şcoala obligatorie, şi care pot contribui la creşterea economiei naţionale şi, în consecinţă, a economiei europene.

Îmbătrânirea indică faptul că vor fi necesare politici diferite pe viitor. Este motivul pentru care instituţiile UE au decis să facă din 2022 anul european al tineretului. Tinerii sunt puţini şi, de asemenea, destul de vulnerabili. Eurostat a calculat că, în urma pandemiei, sunt 9 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care au părăsit piaţa muncii.

Europa, din ce în ce mai bătrână. Tinerii sunt vulnerabili

În UE, doar una din 6 persoane avea vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, în momentul studiului Eurostat. Cu alte cuvinte, dintr-o populaţie totală de 447,3 milioane de cetăţeni ai UE, doar 73,6 milioane sunt „tineri”.

Dintre aceştia, 37,8 milioane sunt bărbaţi (51 la sută) şi 35,8 milioane sunt femei (49 la sută).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase