Home » D:News » Aproximativ 5% din merele din UE sunt produse de România

Aproximativ 5% din merele din UE sunt produse de România

Aproximativ 5% din merele din UE sunt produse de România
Foto: Shutterstock
Publicat: 11.01.2022

România a produs peste jumătate de milion de tone de mere în 2020, în pofida anului agricol secetos, ceea ce înseamnă 4,5% din totalul Uniunii Europene, situându-se pe locul cinci în topul celor mai mari producători, conform catalogului „Cifre-cheie pe lanţul alimentar european – 2021“.

De asemenea, România are avantajul că produce cel mai important soi din UE. „În 2017 (ultimul an pentru care există date disponibile – n. red.), cea mai comună varietate de mere de desert cultivate în UE a fost Golden Delicious, în principal recoltate în Italia, Franţa şi România“, arată datele Comisiei Europene.

În 2020 au fost recoltate circa 36,8 milioane de tone de fructe din ţările UE, din care 14,3 milioane de tone au fost fructe cu sâm­buri (mere şi pere), conform sursei citate.

Merele din UE sunt produse în mare parte în Spania și Italia

Spania (30,4%) şi Italia (23,2%) au fost principalii producători de fructe, fructe de pădure şi nuci din UE.

Polonia (30%) şi Italia (20,8%) împreună reprezentau aproximativ jumătate din toate merele recoltate în UE, conform datelor de la Comisia Europeană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase