Home » D:News » Transmitere comunitară Omicron în România. Care sunt semnele tipice ale acestei variante?

Transmitere comunitară Omicron în România. Care sunt semnele tipice ale acestei variante?

Transmitere comunitară Omicron în România. Care sunt semnele tipice ale acestei variante?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 14.01.2022

Deocamdată în România transmiterea variantei Omicron este una sporadică, dar în una – două săptămâni este foarte probabil să devină o transmitere comunitară susținută, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a spus că deocamdată Omicron în România are o transmitere sporadică, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa, potrivit Mediafax.

„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în perioada următoare, adică în următoarele 1 – 2 săptămâni să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății.

Două dintre semnele tipice pentru varianta Omicron

Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron , Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime și transpirații abundente în timpul nopții.

Bineînțeles, și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de astenie, dureri, musculare, mialgii, febra și câteodată un sindrom digestiv, un sindrom diareic.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase