Home » D:News » Termenul pentru doza booster în România a fost redus. Ce trebuie să știm

Termenul pentru doza booster în România a fost redus. Ce trebuie să știm

Publicat: 16.01.2022
Termenul pentru doza booster în România a fost redus. Ce trebuie să știm
Foto: Shutterstock

România va începe de luni să administreze doza booster de vaccin anti-COVID-19 la patru luni după încheierea schemei de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă afirmă că toate persoanele care au cel puțin 4 luni de la prima schemă de vaccinare completă pot să meargă să facă doza booster.

„Datele științifice ne arată o protecție sporită, o refacere a eficienței vaccinurilor față de infecțiile cu Omicron. De ce am ales pragul de 4 luni? Ne-am uitat la ce se întâmplă în celelalte țări europene, iar majoritatea au ales praguri de 3 luni sau 4 luni. Am decis să optăm pentru pragul de 4 luni pentru că datele științifice ne arată că protecția față de varianta Omicron începe să scadă destul de mult după cea de-a patra lună de la prima schema de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Doza booster în România, disponibilă după 4 luni de la schema completă

„Un al doilea lucru important este legat de faptul că, din punct de vedere al efectului imunologic, practic mai devreme de patru luni se pierde efectul de booster real pe care o doză de vaccin o are asupra răspunsului imun”, a adăugat medicul, citat de Mediafax.

Această modificare va fi disponibilă începând de luni, 17 ianuarie. Practic, toate persoanele care au minim patru luni de la prima schemă se pot prezenta pentru doza booster, inclusiv copiii de peste 12 ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase