Home » D:News » Israelul a relaxat regulile de carantină și a redus termenul pentru doza booster la 3 luni

Israelul a relaxat regulile de carantină și a redus termenul pentru doza booster la 3 luni

Publicat: 03.01.2022
Israelul a relaxat regulile de carantină și a redus termenul pentru doza booster la 3 luni
Foto: Shutterstock

Israelul reduce de la 5 luni la 3 luni termenul pentru doza booster și relaxează regulile de carantină pentru cei bolnavi, dar vaccinați.

Conform directorului general din cadrul Ministerului Sănătăţii, Nachman Ash, reducerea termenului la 3 luni pentru doza booster a apărut în contextul răspândirii variantei Omicron, foarte contagioasă, potrivit dpa.

Ash a declarat că administrarea mai devreme a rapelurilor ar oferi o protecție mai mare populației.

Măsura se aplică tuturor vaccinurilor administrate în Israel – Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Cu toate acestea, se recomandă ca a treia doză să fie același vaccin ca și prima și a doua, dacă este posibil.

Israelul a depășit al patrulea val al pandemiei în noiembrie, însă numărul de infecții a început din nou să crească, iar țara se pregătește pentru un val de cazuri alimentate de Omicron.

Israelul a relaxat regulile deși încă are o treime din populație nevaccinată

În ciuda faptului că au început devreme, în comparație cu o mare parte a lumii, doar 60% din cei 9,4 milioane de israelieni sunt considerați complet vaccinați, ceea ce înseamnă că au primit trei doze sau se află încă la șase luni de la a doua doză. 31% nu au primit nicio doză de vaccin, potrivit Ministerului Sănătății.

Israelul se pregătește deja să lanseze a patra doză de vaccin pentru persoanele de peste 60 de ani și pentru personalul medical. Cu toate acestea, înainte de a da undă verde, guvernul așteaptă rezultatele unui studiu clinic în curs de desfășurare la un spital de lângă Tel Aviv, care testează eficacitatea celei de-a patra doze.

Între timp, Israelul relaxează regulile de carantină pentru persoanele vaccinate. Orice persoană care a fost complet vaccinată și care intră în contact cu o persoană infectată va trebui să stea în carantină doar până când va obține un rezultat negativ, a arătat marți biroul premierului Naftali Bennett.

Celor afectați li se recomandă în continuare să evite locurile aglomerate și contactul cu persoane deosebit de vulnerabile timp de 10 zile. Anterior, era obligatorie o carantină de cel puțin șapte zile pentru toate persoanele, vaccinate sau nu. Această regulă se va aplica în continuare pentru cei care nu au fost imunizați.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase