Home » D:News » Transporturi blocate din cauza semnalului 5G. Avertismentul companiilor aeriene din SUA

Transporturi blocate din cauza semnalului 5G. Avertismentul companiilor aeriene din SUA

Transporturi blocate din cauza semnalului 5G. Avertismentul companiilor aeriene din SUA
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.01.2022

Directorii principalelor companii aeriene din Statele Unite au avertizat asupra riscului producerii unei crize aviatice „catastrofale” după ce grupurile de telecomunicaţii AT&T şi Verizon vor lansa serviciile 5G.

Companiile aeriene avertizează că noul serviciu 5G în Bandă C riscă să facă inutilizabile numeroase avioane şi „ar putea bloca în străinătate zeci de mii de cetăţeni americani”.

„Dacă principalele noastre centre nu primesc autorizaţii pentru zboruri, majoritatea vastă a călătoriilor şi transporturilor vor fi blocate”, afirmă directorii mai multor companii aeriene, printre care American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines şi Southwest Airlines.

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a avertizat că potenţialele interferenţe ar putea afecta instrumentele sensibile ale avioanelor, precum altimetre, cu impact asupra manevrelor aeriene în zone cu vizibilitate redusă, informează agenţia Reuters.

Companiile aeriene cer ca „reţelele 5G să fie implementate oriunde în ţară”

„Acest lucru înseamnă că, într-o zi cum a fost cea de ieri, peste 1.100 de zboruri şi 100.000 de pasageri ar putea fi afectaţi de anulări ale curselor, de redirecţionări sau întârzieri. Sunt necesare măsuri urgente. Comerţul la nivel naţional va fi oprit”, afirmă directorii companiilor, printre care se numără şi cei ai firmelor cargo, UPS Airlines, Atlas Air, JetBlue Airways şi FedEx Express.

Companiile aeriene cer ca „reţelele 5G să fie implementate oriunde în ţară, cu excepţia unor zone cu raza de 3,2 kilometri în jurul aeroporturilor”.

Avertismentele au fost transmise de directorii companiilor aeriene într-o scrisoare trimisă directorului Consiliului Naţional Economic de la Casa Albă, Brian Deese, secretarului Transporturilor, Pete Buttigieg, directorului Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), Steve Dickson, şi preşedintei Comisiei Federale a Comunicaţiilor, Jessica Rosenworcel.

Asociaţia companiilor aeriene, Airlines for America, care a organizat apelul adresat autorităţilor de reglementare, a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Companiile AT&T şi Verizon, care au obţinut prin licitaţii contracte de 80 de miliarde de dolari pentru spectrul în Bandă C, au acceptat pe 3 ianuarie să existe zone-tampon în jurul a 50 de aeroporturi principale pentru a reduce riscurile de interferenţe ale reţelei 5G. De asemenea, au fost acceptate măsuri suplimentare pentru reducerea interferenţelor în următoarele şase luni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase