Home » D:News » Rusia a trimis sisteme de rachete S-400 în Belarus pentru exerciții militare

Rusia a trimis sisteme de rachete S-400 în Belarus pentru exerciții militare

Rusia a trimis sisteme de rachete S-400 în Belarus pentru exerciții militare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.01.2022

Rusia a trimis două sisteme de rachete sol-aer S-400 în Belarus pentru a participa luna viitoare la exerciții militare în această țară, a anunțat agenția de presă Interfax, într-un moment de tensiuni acute cu Occidentul din cauza Ucrainei vecine.

Forțele militare și echipamentele militare rusești au început să sosească în Belarus în această săptămână pentru exercițiile care vor avea loc în apropierea frontierei vestice a fostei republici sovietice cu Polonia și Lituania, membre NATO, și în apropierea flancului sudic cu Ucraina, conform Reuters.

Statele occidentale se tem că Rusia, care a trimis zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina, plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o în 2014.

Acumularea de trupe rusești, o amenințare la adresa securității

Rusia a negat astfel de planuri. Lituania a declarat, de asemenea, că acumularea de trupe rusești în această țară reprezintă o amenințare la adresa securității sale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că două batalioane S-400 – care includ de obicei opt sisteme de rachete antiaeriene fiecare – au început să se deplaseze în Belarus din Orientul Îndepărtat al Rusiei cu trenul, potrivit Interfax. Moscova a declarat că 12 avioane de luptă Sukhoi Su-35 și un sistem de rachete Pantsir vor participa la exercițiile din Belarus.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase