Home » D:News » Germania ar putea introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

Germania ar putea introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19

Germania ar putea introduce a patra doză de vaccin împotriva COVID-19
Foto: Mufid Majnun/ Unsplash
Publicat: 05.02.2022

Comisia de experți din Germania pentru utilizarea vaccinurilor (STIKO) se pregătește să recomande o a patra doză de vaccin COVID-19, a declarat șeful comisiei, Thomas Mertens, pentru grupul media Funke.

„Avem date din Israel care arată că o a patra doză îmbunătățește în mod semnificativ protecția împotriva unui caz grav de boală”, a declarat Mertens pentru Funke, conform Reuters. „STIKO va face recomandarea în curând”, a adăugat el.

Grupul va recomanda vaccinuri de rapel doar în cazul vaccinurilor care sunt deja disponibile, a adăugat Mertens.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel

În ceea ce privește vaccinurile care au fost adaptate pentru a acționa împotriva variantei de coronavirus Omicron, STIKO va trebui să aștepte datele clinice de la Moderna și Pfizer-BioNTech, a declarat Mertens, citat de grupul media.

Unele țări au început deja să ofere doze suplimentare de rapel, dar un studiu recent din Israel a arătat că, deși o a patra doză de vaccin cu ARNm a sporit anticorpii, nivelul nu a fost suficient de ridicat pentru a preveni infecția cu Omicron.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase