Home » D:News » Doza booster a vaccinului oferă protecție de 95% în fața decesului în cazul infectării cu Omicron

Doza booster a vaccinului oferă protecție de 95% în fața decesului în cazul infectării cu Omicron

Doza booster a vaccinului oferă protecție de 95% în fața decesului în cazul infectării cu Omicron
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.01.2022

Doza booster a vaccinului oferă o protecție de 95% în fața decesului provocat de varianta Omicron, pentru cei trecuți de 50 de ani, arată un studiu al Agenţiei pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA).

Doza de booster sporește protecția împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron la 95%, la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

UKHSA a precizat că, la aproximativ șase luni după a doua doză din oricare dintre vaccinurile anti-COVID, protecția împotriva riscului de deces provocat de Omicron era de aproximativ 60% la cei trecuți de 50 de ani. Protecția a crescut la aproximativ 95% la două săptămâni după primirea doze booster, notează Reuters.

Datele continuă să arate niveluri ridicate de protecție împotriva riscului de spitalizare în urma dozei de booster.

„Dovezile sunt clare – vaccinul ne ajută să ne protejăm”

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de aproximativ 90% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech și a scăzut la 75% la 10-14 săptămâni după booster, potrivit Mediafax.

Pentru Moderna, eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de 90-95% până la 9 săptămâni după booster.

„Dovezile sunt clare – vaccinul ne ajută să ne protejăm pe toți împotriva efectelor COVID-19, iar booster-ul oferă un nivel ridicat de protecție împotriva riscului de spitalizare și deces în cazul celor mai vulnerabili”, a declarat dr. Mary Ramsay, șefa serviciului de imunizare din cadrul UKHSA.

UKHSA a publicat, de asemenea, o analiză inițială a eficacității vaccinului împotriva sub-variantei Omicron numită BA.2, care este în creștere în Marea Britanie și Danemarca, constatând un nivel similar de protecție împotriva bolii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase