Home » D:News » Cel puțin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie

Cel puțin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie

Cel puțin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.02.2022

Cercetătorul Costel Atanasiu avertizează că peste 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt „apă de ploaie”.

Toate proprietățile miraculoase pe care chipurile le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor și nu sunt confirmate de studii științifice, spune Costel Atanasiu, citat de Mediafax.

„Singurele suplimente pe care trebuie să le luați sunt vitaminele și unele minerale, dar și acolo trebuie luate la indicația și sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător”, explică Atanasiu.

Cum pot fi stabilite carențele de vitamine?

Carențele de vitamine pot fi determinate prin analize. Una dintre probleme constatate frecvent este lipsa vitaminei D. Potrivit cercetătorului Costel Atanasiu, motivul este simplu: corpul uman n-a fost „programat” să petreacă atât de mult timp în casă, el trebuia să fie aproape tot timpul afară, în soare.

Lipsa poate fi compensată prin ingerarea de vitamina D, însă uneori acest lucru nu este suficient deoarece unele persoane au tulburări de metabolism care fac ca vitamina să nu fie reținută de către organism.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase