Home » D:News » CE a cerut limitarea folosirii unui pesticid nociv pentru insectele polenizatoare

CE a cerut limitarea folosirii unui pesticid nociv pentru insectele polenizatoare

CE a cerut limitarea folosirii unui pesticid nociv pentru insectele polenizatoare
Foto: Pexels
Publicat: 11.02.2022

Comisia Europeană cere statelor membre să îi susțină propunerea, care urmărește limitarea utilizării pesticidului sulfoxaflor în serele permanente, în scopul protejării polenizatorilor.

Potrivit unui comunicat al CE, de un an, Comisia poartă discuții cu statele membre pe acest subiect, dat fiind impactul potențial negativ al acestei substanțe asupra albinelor.

Propunerea Comisiei a fost prezentată în cadrul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale, însă nu s-a obținut încă majoritatea calificată necesară.

Utilizarea unui pesticid nociv pentru insectele polenizatoare ar putea fi limitată

„Concluziile științifice ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară arată că utilizarea sulfoxaflorului în exterior se poate dovedi nocivă pentru bondari și albinele solitare. Este responsabilitatea noastră și totodată de maximă importanță să protejăm polenizatorii și biodiversitatea pentru generațiile de astăzi și cele de mâine. Sper că statele membre se vor alătura acestei propuneri. Vom sesiza în curând comitetul de apel”, a declarat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Comisia va prezenta propunerea comitetului de apel pentru a face presiuni în favoarea unei poziții de protejare a polenizatorilor.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase