Home » D:News » Prezenţa trupelor NATO în România, un mesaj clar pentru Rusia

Prezenţa trupelor NATO în România, un mesaj clar pentru Rusia

Publicat: 12.02.2022
Prezenţa trupelor NATO în România, un mesaj clar pentru Rusia
Foto: Shutterstock

Prezenţa trupelor NATO în România transmite un mesaj ferm Rusiei privind unitatea Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia vizitei la Baza Mihail Kogălniceanu, avertizând că, deşi nu se poate şti exact, există riscul unui conflict militar în Ucraina.

Jens Stoltenberg a notat că Rusia continuă să mobilizeze trupe în Ucraina şi în jurul frontierelor acestei ţări.

„Există un risc real, în condiţiile în care observăm acum că mobilizarea de trupe în interiorul şi în jurul Ucrainei continuă. Deci, există un risc real de izbucnire a unui nou conflict militar în Europa. Numărul trupelor ruse este în creştere, iar timpul de avertizare se reduce”, a declarat Jens Stoltenberg.

Prezența trupelor NATO în România semnifică angajamentul SUA față de securitatea europeană

„În acelaşi timp, nu există nicio certitudine, de aceea continuăm să comunicăm cu Rusia, să le cerem să reducă tensiunile şi să se implice în dialog politic de bună-credinţă cu NATO (…). Există riscul unei invazii totale, dar există şi riscuri privind alte acţiuni agresive, inclusiv tentative de înlăturare a Administraţiei de la Kiev, de atacuri hibride, cibernetice şi multe alte tipuri de agresiuni ruse. Nu există o certitudine, dar ceea ce ştim este că acumularea de trupe continuă, am observat retorica agresivă a părţii ruse şi ştim că există mulţi ofiţeri de informaţii ruşi care activează în interiorul Ucrainei şi, desigur, avem istoricul acţiunilor ruse, a mai fost folosită în trecut forţa împotriva Ucrainei. Această combinaţie de acumulare de trupe, retorica ameninţătoare şi acţiunile din trecut privind folosirea forţei împotriva vecinilor – acestea sunt motive de a fi preocupaţi în mod serios, de a fi vigilenţi şi de a fi pregătiţi să reacţionăm dacă va fi folosită încă o dată forţa împotriva Ucrainei”, a continuat secretarul general al NATO.

„De aceea, este atât de importantă prezenţa trupelor NATO aici în România. Este transmis un mesaj ferm şi solid privind unitatea Alianţei Nord-Atlantice, suntem împreună, suntem uniţi şi sigur că prezenţa trupelor americane în această bază din România transmite un mesaj foarte puternic privind angajamentul SUA, al continentului nord-american faţă de securitatea europeană”, a subliniat secretarul general NATO.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase