Home » D:News » Uzina Ford Craiova a livrat pentru prima oară mai multe mașini decât fabrica Dacia

Uzina Ford Craiova a livrat pentru prima oară mai multe mașini decât fabrica Dacia

Uzina Ford Craiova a livrat pentru prima oară mai multe mașini decât fabrica Dacia
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 16.02.2022

Uzina Ford România de la Craiova a livrat în premieră mai multe maşini în ianuarie decât uzina Dacia. De la fabrica din Oltenia au plecat în prima lună a anului 19.355 de maşini, cu 4% mai mult faţă de perioada similară din anul trecut.

Uzina Ford România de la Craiova a livrat în premieră mai multe maşini în ianuarie decât cea a Dacia, în condiţiile în care disponibilitatea componentelor electronice ajunge să dicteze volumele de producţie, potrivit Mediafax.

Producţia de maşini a scăzut cu 8% în ianuarie 2022 faţă de perioada similară din 2021, la 35.171 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Ford a devenit, în premieră, uzina cu cele mai mari volume în ianuarie, iar unitatea de la Craiova a livrat în ianuarie 19.355 de maşini, cu 4% mai mult faţă de perioada similară de anul trecut şi un volum similar cu cel din ianuarie 2020, când producţia lui Puma accelera.

Dacia a înregistrat o scădere de 20% în ianuarie

De partea cealaltă, Dacia a avut o scădere de 20% în ianuarie, la 15.800 de unităţi, volum care reprezintă chiar mai puţin de jumătate faţă de cel din ianuarie 2019, ultima lună ianuarie cu producţie la capacitate maximă. În ianuarie 2020 producţia era influenţată de noile reglementări de dioxid de carbon şi întârzierile în lansarea producţiei de maşini echipate cu motoare pe benzină şi GPL.

Scăderea de la Dacia vine şi în contextul în care în decembrie a demarat producţia noului Jogger, care completează gama alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

În plus, în ianuarie Ford la Craiova a produs în toate zilele lucrătoare, în timp ce la Dacia au existat şi zile fără producţie din cauza lipsei componentelor electronice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase