Home » D:News » Vremea se va răci pentru câteva zile, apoi va redeveni schimbătoare. Prognoza anunțată de ANM

Vremea se va răci pentru câteva zile, apoi va redeveni schimbătoare. Prognoza anunțată de ANM

Vremea se va răci pentru câteva zile, apoi va redeveni schimbătoare. Prognoza anunțată de ANM
Foto: Shutterstock
Publicat: 24.02.2022

Vremea se va răci considerabil în toată țara, iar după aceea va fi schimbătoare. Cele mai calde zile vor fi în 25 februarie și 5 martie.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat recent prognoza pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru ultima decada a lunii februarie, dar va intra într-un proces de răcire până în data de 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 14 la 6 grade. După acest interval, vor fi variații termice, cu maxime mediate regional între 7 si 11 grade, cele mai calde zile estimate în 25 februarie și 5 martie. Și minimele vor avea fluctuații repetate, dar media acestora se va situa între -3 și 3 grade, cu cele mai reci perioade între 23 și 26 februarie, precum și între 28 februarie și 4 martie. Trecător vor fi precipitații, dar în 21, 23 și 27 februarie probabilitatea va fi ridicată ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină moderate cantitativ.

CRIŞANA

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme mai caldă decât normal, dar se va răci treptat până în 23 februarie, astfel că mediile maximelor vor scădea de la 12 spre 5 grade. Ulterior vor fi alternanțe temice, astfel că se va încălzi din nou până în 25 februarie, iar se va răci până în 28 februarie și estimările meteo se termină cu un proces de încălzire. În aceste condiții, maximele mediate regional se vor încadra între 7 și 13 grade. Minimele vor fi mai ridicate, cu valori în medie ușor pozitive, spre 2 grade, prognozate pentru primele și ultimele două nopți, iar în restul timpului se vor situa între -4 și 0 grade. Zilele cu probabilitate mai ridicată de precipitații și pe arii mai extinse vor fi 21, 23, 27 februarie și 5 martie, iar în rest acestea se pot semnala doar trecător și pe spații mai mici.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor scădea de la o medie de 11 grade în prima zi, până spre 5 grade la mijlocul săptămânii, apoi vor avea variații, astfel că se vor situa între 5 și 11 grade, cu cele mai calde intervale în 25 și 26 februarie și 4, 5, 6 martie. Temperaturile minime vor fi în general negative, cu valori mediate regional între -7 și 0 grade, cele mai scăzute se estimează a se înregistra în 25 februarie, precum și în intervalul 1…3 martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată între 21 și 23 februarie, pe 26 și 27 februarie și pe 4, 5 martie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi schimbătoare sub aspect termic, astfel că vor alterna intervalele reci cu cele calde. În aceste condiții, mediile maximelor se vor situa între 4 și 11 grade, cu cele mai reci zile în 23 și 24 februarie, dar și în 27 februarie și 1 martie. Nopțile vor fi caracterizate, în marea lor majoritate, de minime negative, ale căror medii vor fi cuprinse între -5 și 1 grad, cele mai ridicate fiind prognozate pentru începutul și sfârșitul intervalului. Precipitațiile vor fi mai probabile și pe arii mai extinse pe 21, 23, 26 februarie și 5 martie, iar în restul timpului își vor face apariția doar trecător și izolat.

MOLDOVA

Pe parcursul intervalului de prognoză vremea va avea două procese de răcire, care se vor resimți în 24, 27, 28 februarie și 1 martie. Astfel, pentru aceste date, mediile maximelor vor fi între 6 și 8 grade, iar ale minimelor între -3 și -2 grade. În restul timpului vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime mediate regional ce vor varia între 6 și 12 grade și minime între -2 și 2 grade. Temporar și pe arii restrânse se vor semnala precipitații în aproape toate zilele, cu o probabilitate mai ridicată ca acestea să fie în extindere pe 26 și 27 februarie.

DOBROGEA

Vremea va fi mai caldă decât normal la debut, însă ulterior va marca un proces de răcire, astfel că maximele vor coborî de la medii de 12 grade, până spre 6 grade în data de 24 februarie. După o scurtă revenire, vor scădea din nou la aceleași valori în 28 februarie și 1 martie, iar finalul de interval se va afla sub influența unui proces de încălzire, cu medii maxime de 12 grade. Minimele vor avea cam aceleași variații, perioade mai reci în 25, 26 februarie și 1, 2, 3 martie în care mediile vor fi de -1 grad și perioade mai calde, caracterizate de valori medii ce vor atinge 4 grade la începutul și sfârșitul celor două săptămâni. Trecător și izolat vor fi posibile precipitații, dar probabilitatea ca acestea sa fie mai extinse crește în 26 și 27 februarie.

MUNTENIA

Media maximelor termice va fi în scădere treptată, de la 13 până la 8 grade în 24 februarie, apoi va crește ușor la 10 grade în 26 februarie și va coborî accentuat la 6 grade în 28 februarie, dar intervalul de prognoză se va încheia cu un proces de încălzire, spre medii de 14 grade. Valorile nocturne se estimează a avea două etape cu valori negative, medii regionale de -3 grade în 25, 26 februarie și din nou în 1,2,3 martie, iar în restul timpului vor varia ușor între -2 și 2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în 22, 23 și 27 februarie.

OLTENIA

Vremea va fi în general mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. În intervalul 21 februarie – 1 martie vor fi variații termice cu medii între 12 și 6 grade, cele mai ridicate în prima zi și cele mai scăzute estimate pentru data de 28 februarie, apoi se va încălzi treptat spre valori mediate la 13 grade. Mediile minimelor vor avea și ele variații, de la -3 la 4 grade, cel mai rece preconizat pentru sfârșitul primei săptămâni și jumătatea celei de a doua. Se vor semnala precipitații pe arii mai extinse cu o probabilitate mai mare în 21, 22 și 27 februarie.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile multianuale specifice perioadei în prima și în ultimele zile din interval, când valorile mediate vor fi de 4 grade, iar în restul timpului vor fi în general negative, estimate a se încadra între -4 și 0 grade. Nopțile vor fi reci, trecător geroase la altitudini mari, astfel că mediile minimelor se vor situa între -8 și -4 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în 21, 22, 26, 27 februarie și 5 martie.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase