Home » D:News » Cei care se vaccinează după COVID-19 sunt protejați chiar şi după 18 luni

Cei care se vaccinează după COVID-19 sunt protejați chiar şi după 18 luni

Cei care se vaccinează după COVID-19 sunt protejați chiar şi după 18 luni
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.02.2022

Informaţia reiese dintr-un studiu britanic efectuat pe peste 35.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, în timp ce o cercetare israeliană arată că riscul de infecţie scade la pacienţii externaţi.

A persistat întrebarea cât de pe ce perioadă şi cât de puternic ne protejează vaccinul împotriva COVID-19. Cei care au luat virusul, dar s-au şi vaccinat au dobândit un nivel sporit de anticorpi, potrivit Mediafax.

O imunitate de durată mai lungă

Două studii internaţionale vin să lămurească dilemele, încearcând să răspundă la întrebări. Primul studiu vine din Anglia şi a constatat că „o infecţie anterioară cu COVID-19, combinată cu vaccinarea, poate duce la o imunitate de durată mai lungă”. În interpretare practică, „durată mai lungă” semnifică peste un an şi jumătate (18 luni).

Al doilea, semnat de cercetători israelieni, afirmă că „riscul de infecţie scade substanţial în rândul pacienţilor care s-au recuperat de la boala generată de coronavirus 2019”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase