Home » D:News » China ascunde adevărul cu privire la racheta care se va prăbuși pe Lună. Ce spun experții?

China ascunde adevărul cu privire la racheta care se va prăbuși pe Lună. Ce spun experții?

Publicat: 28.02.2022

Se pare că nimeni nu știe exact cui îi aparține racheta care se va prăbuși pe Lună, însă experții spun că China ascunde adevărul cu privire la aceasta.

Dezastrul a început în ianuarie, atunci când Bill Gray, de la Proiectul Pluto, a observat un obiect în formă de rachetă care părea a fi pe o traiectorie de coliziune cu Luna.

Gray a spus inițial despre obiect că este o rachetă SpaceX abandonată (ceea ce a adus o mulțime de remarci negative pentru compania condusă de Elon Musk), dar acum și-a corectat afirmația, spunând că, de fapt, seamănă mai degrabă cu un booster T1 al rachetei Chang’e 5 chineze din misiunea Lunară din 2014 a țării.

China a respins afirmația, spunând într-o declarație că boosterul a „ars complet” la reintrarea în atmosfera Pământului, notează Futurism.

Gray nu este singurul care spune că China ascunde adevărul

Dar Gray a reiterat propriile afirmații, spunând într-o altă postare de pe site-ul web al Proiectului Pluto că este „convins”, pe baza unor ecuații orbitale complicate asociate cu observațiile sale inițiale, că obiectul este într-adevăr o rachetă de amplificare Chang’e 5-T1 și că China ascunde adevărul.

Într-un interviu acordat SpaceNews, profesorul Vishnu Reddy, colider al laboratorului de conștientizare a domeniului spațial al școlii, care a făcut propria analiză spectrală a obiectului, a spus că grupul său crede că racheta aparține Chinei.

Când se va prăbuși acest obiect misterios pe Lună?

„Am luat un spectru și l-am comparat cu rachetele chinezești și cu cele ale SpaceX de tipuri similare și se potrivește cu racheta chinezească. Aceasta este cea mai mare asemănare și avem cele mai bune dovezi posibile în acest moment”, a spus Reddy pentru SpaceNews.

Deși încă există o dezbatere despre momentul exact în care acest obiect misterios se va prăbuși pe Lună, Gray susține că calculele sale arată că impactul va avea loc pe 4 martie 2022, ceea ce înseamnă că, indiferent cui îi aparține racheta, în curând va fi problema tuturor.

Vă recomandăm să citiți și:

Unde a ajuns mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu în urmă cu patru ani?

Pentagonul înființează un nou birou de investigare a OZN-urilor, însă nu toată lumea este încântată

Navele care „dispar” în apele chineze, o mare problemă pentru lanțul de aprovizionare

Imagini prin satelit dezvăluie noul portavion al Chinei. Are o tehnologie aproape egală cu navele americane

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase