Home » D:News » Germania a promis că va primi toți refugiații ucraineni care fug de invazia Rusiei

Germania a promis că va primi toți refugiații ucraineni care fug de invazia Rusiei

Germania a promis că va primi toți refugiații ucraineni care fug de invazia Rusiei
Ucraineni refugiați în Polonia. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.03.2022

Germania a promis să primească toți refugiații ucraineni care fug de invazia rusă din țara lor.

„Îi vom primi pe toți ucrainenii care fug”, a declarat luni ministrul german de externe Annalena Baerbock, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său sloven Anze Logar: „ajutăm persoanele care fug din Ucraina. Stăm la granițe pentru a aduce ajutor oamenilor și pentru a aduce oameni în toate țările europene”, anunță CNN.

Baerbock a promis, de asemenea, mai mult ajutor umanitar pentru Ucraina.

Germania a promis și arme Ucrainei

Înainte de Adunarea Generală a ONU de la New York din această săptămână, Baerbock a cerut tuturor țărilor care „cred în Carta Națiunilor Unite” să izoleze conducerea Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

„Astăzi este deja a cincea zi de război al lui Putin împotriva Ucrainei și a oamenilor nevinovați din Ucraina. El a adus suferințe incredibile asupra Ucrainei. Sute de mii de oameni fug, milioane de oameni se tem pentru viața și viitorul lor. Oricât de atroce ar fi aceste imagini, ele ne fac să fim mai hotărâți! Ucraina nu este singură, Europa, Uniunea Valorilor Occidentale este ferm alături de curajoșii ucraineni”, a declarat Baerbock.

Într-o schimbare majoră de politică, Germania a promis sâmbătă arme Ucrainei.

„Războiul lui Putin ne-a aruncat într-o altă eră. Vom reevalua certitudinile anterioare și, prin urmare, îi vom ajuta pe ucraineni cu arme și alte echipamente”, a adăugat Baerbock.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase