Home » D:News » Pilotul automat Mercedes, aprobat în Germania înaintea Tesla

Pilotul automat Mercedes, aprobat în Germania înaintea Tesla

Pilotul automat Mercedes, aprobat în Germania înaintea Tesla
Foto: Daimler
Publicat: 14.12.2021

Germania a aprobat pilotul automat Mercedes semi-autonom, indicând că caracteristica autonomă Drive Pilot a companiei ar putea fi disponibilă în curând la nivel internațional înaintea Tesla, potrivit unui comunicat de presă Daimler.

„De mulți ani, lucrăm pentru a realiza viziunea noastră despre condusul automatizat. Cu acest sistem bazat pe LiDAR, am dezvoltat o tehnologie inovatoare pentru vehiculele noastre, care oferă clienților o experiență de condus unică și luxoasă și le oferă ceea ce contează cel mai mult pentru ei: timp”, a declarat Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG și Mercedes-Benz AG, Chief Technology Officer responsabil pentru Dezvoltare și Achiziții, citat de Interesting Engineering.

„Cu aprobarea autorităților, am realizat acum o performanță: suntem primul producător care a introdus condusul automatizat condiționat în producția de serie din Germania”, a continuat Schäfer.

Pilotul automat Mercedes nu are un cadrul legal în toate țările

Comunicatul de presă a explicat și modul în care în mașinile echipate cu noua tehnologie îi permit șoferului să se concentreze asupra altor activități în timpul traficului intens sau pe autostrăzile aglomerate. Acesta a fost de mult visul multor producători de automobile, inclusiv și în special Tesla.

Cu toate acestea, viteza maximă la care poate fi utilizat sistemul, numit Drive Pilot, este încă limitată la 60 de kilometri pe oră.

Deocamdată, Mercedes poate furniza sistemul doar în Germania, dar firma caută aprobarea și în alte țări și a declarat că, de îndată ce va exista un cadru legal național pentru funcționarea automatizată condiționat, va lua măsurile necesare pentru a-și legaliza sistemul.

Începând de la jumătatea anului viitor, modelele S-Class și EQS ale companiei vor veni cu opțiunea Drive Pilot, deși până acum nu s-a spus niciun cuvânt despre cât va costa noul sistem.

Abonamentele Tesla Full Self-Driving (FSD), care încă necesită supraveghere activă a șoferului și nu fac vehiculul să fie autonom, costă 99 de dolari și 199 de dolari pe lună. Oare caracteristicile complet autonome ale Mercedes ar face sistemul lor mult mai scump?

Vă recomandăm să citiți și:

La 90 de ani, William Shatner, din serialul Star Trek, va zbura în spațiu

Zgura de furnal de la LIBERTY Galați, folosită la producerea de ciment cu amprentă redusă de carbon

Oamenii de știință investighează misteriosul sunet „rulant” auzit în întreaga lume

Mica sirenă şi Mickey Mouse, înecaţi în Casa del Papel. Netlix a depăşit Disney

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase