Home » D:News » Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate

Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate

Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 06.03.2022

Nivelul radioactivității este în parametrii normali în România, a anunțat sâmbătă dimineața Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Ministrul Tánczos Barna a anunțat că radioactivitatea este monitorizată în România în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare.

„Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10”, a scris Tánczos Barna pe o rețea de socializare online.

Nivelul radiațiilor este monitorizat permanent în România

Acesta anunță că, în România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).

Ucraina a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineața, după ce serviciile de urgență ucrainene au anunțat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului. Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase