Home » D:News » Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate

Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate

Publicat: 06.03.2022
Nivelul radioactivității în România. Se fac măsurători în fiecare oră cu 58 de aparate
Credit foto: Shutterstock

Nivelul radioactivității este în parametrii normali în România, a anunțat sâmbătă dimineața Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Ministrul Tánczos Barna a anunțat că radioactivitatea este monitorizată în România în fiecare oră cu 58 de aparate de măsurare.

„Datele sunt la parametrii normali, ultima măsurare a fost sâmbătă la ora 10”, a scris Tánczos Barna pe o rețea de socializare online.

Nivelul radiațiilor este monitorizat permanent în România

Acesta anunță că, în România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).

Ucraina a anunțat în cursul nopții de joi spre vineri că un atac rusesc asupra centralei nucleare a provocat un incendiu la una dintre clădirile centralei.

Incendiul a fost stins vineri dimineața, după ce serviciile de urgență ucrainene au anunțat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului. Centrala în sine nu a fost afectată, dar autoritățile se temeau că focul s-ar putea extinde.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase