Home » D:News » Cea mai mare centrală nucleară din Ucraina funcționează la ordinul Rusiei

Cea mai mare centrală nucleară din Ucraina funcționează la ordinul Rusiei

Publicat: 07.03.2022
Cea mai mare centrală nucleară din Ucraina funcționează la ordinul Rusiei
Centrala nucleară Zaporijjea din Ucraina. Credit foto: Shutterstock

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) afirmă că Ucraina a informat-o că personalul de serviciu operează în continuare centrala din Zaporijjea, dar că acum se află sub ordinele comandantului forțelor rusești de acolo.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a transmis duminică faptul că Ucraina a informat-o că personalul operează în continuare centrala, dar că acum se află sub ordinele comandantului forțelor rusești de acolo, scrie CNN.

De asemenea, Ucraina a informat AIEA că militarii ruși aflați la fața locului au oprit anumite rețele de telefonie mobilă și internetul, ceea ce face să fie foarte dificile comunicațiile.

Nivelurile de radiații rămân normale

Autoritatea de reglementare nucleară a țării spune că a întâmpinat probleme majore să ajungă la personalul de la centrală.

În ciuda acestui fapt, autoritatea de reglementare a putut confirma că nivelurile de radiații rămân normale.

Centrala nucleară din Zaporijjea a fost ocupată de ruși vineri, după un asalt în care s-au folosit arme grele.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase