Home » D:News » Statele Unite au interzis importurile de vodcă și caviar din Rusia

Statele Unite au interzis importurile de vodcă și caviar din Rusia

Statele Unite au interzis importurile de vodcă și caviar din Rusia
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 14.03.2022

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden își intensifică presiunea asupra lui Vladimir Putin și interzice vodca și caviarul.

Împreună cu aliații din G7, Biden rupe privilegiile comerciale ale Moscovei, aducând-o la nivelul Cubei și al Coreei de Nord și pregătind terenul pentru tarife vamale ridicate pentru produsele „fabricate în Rusia”, anunță agenția ANSA.

Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze. Potrivit analiștilor, întreruperii relațiilor comerciale normale i se adaugă interdicția de a importa din Rusia alcool, pește, dar și diamante și alte bunuri care simbolizează bogăția.

SUA oprește toate exporturile americane de bunuri de lux în Rusia și Belarus

În același timp, președintele SUA oprește toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât și în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi și familiile lor, care au fost obișnuiți cu un stil de viață luxos și care acum se află în imposibilitatea de a călători, de a-și petrece vacanța pe iahturi.

În timp ce arăta cu degetul spre Moscova pentru invazia în Ucraina, Biden a reiterat încă o dată că SUA nu vor intra în război, deoarece o confruntare directă ar provoca un al treilea război mondial. Pentru Putin, însă, președintele american are un mesaj clar. În fața temerilor tot mai mari legate de utilizarea armelor chimice în Ucraina, Kievul și Moscova făcând schimb de acuzații, Biden spune sec: „Dacă va folosi arme chimice, Rusia va plăti un preț mare”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase