Home » D:News » Celebrul stadion Old Trafford, supranumit Teatrul Viselor, ar putea fi demolat

Celebrul stadion Old Trafford, supranumit Teatrul Viselor, ar putea fi demolat

Celebrul stadion Old Trafford, supranumit Teatrul Viselor, ar putea fi demolat
Credit: Pixabay
Publicat: 16.03.2022

Conducerea clubului Manchester United ia în calcul mai multe variante de renovare a stadionului de casă Old Trafford și nu exclude din scenariile posibile chiar demolarea emblematicului său sediu de 112 ani, în încercarea de a revoluționa Old Trafford, după ani de neglijență.

Manchester United nu exclude niciuna din variantele de lucru, în planurile sale ambițioase de reamenajare a stadionului Old Trafford și ar putea chiar să își demoleze emblematica arenă pentru a face loc unei noi arene ultramoderne.

Old Trafford a fost casa lui United timp de peste un secol și este unul dintre cele mai faimoase stadioane din istoria fotbalului.

Dar impresionantul stadion al lui United este acum mult rămas în urmă din punct de vedere al facilităților specifice arenelor moderne construite în ultimul deceniu.

Old Trafford, casa lui United timp de peste un secol

Și după ce a fost ani de zile lider în Anglia cu facilitățile sale de clasă mondială și cu ofertele de ospitalitate, United a fost acum depășită de cluburi precum Tottenham.

Informații scoase la iveală de publicația The Daily Mail au dezvăluit că managementul lui United analizează în prezent trei opțiuni pentru a revoluționa Teatrul Visurilor – inclusiv un plan controversat de a demola arena veche de 112 ani și de a o lua de la zero.

Informațiile subliniază faptul că United beneficiază de hectare de teren pe locul actualului lor sediu, ceea ce le oferă un spațiu de manevră amplu pentru planurile de modernizare.

Unul dintre cele mai faimoase stadioane din istoria fotbalului

Pe lângă demolare, United ia în considerare alte două opțiuni viabile. Una dintre ele este de a reconstrui tribuna de sud a lui United, extinzând-o în sus și peste linia de cale ferată care trece prin spatele stadionului.

Iar ultima opțiune luată în considerare este ca clubul să se angajeze în renovarea facilităților pentru spectatori și pentru corporații de pe stadion.

Același raport susține că renovarea tribunei sudice este opțiunea preferată de proprietarii clubului, familia Glazer. Se anticipează că dezvoltarea tribunei sudice ar duce la creșterea capacității totale a stadionului Old Trafford la peste 80.000 de locuri, o creștere suficientă față de pragul actual de 74.000 de locuri.

United nu și-a ascuns dorința de a pune în scenă o renovare în etape a Old Trafford – iar această opțiune le-ar permite să efectueze lucrări fără a afecta capacitatea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase