Home » D:News » Un consilier al președintelui Zelensky anunţă când se va termina războiul din Ucraina

Un consilier al președintelui Zelensky anunţă când se va termina războiul din Ucraina

Un consilier al președintelui Zelensky anunţă când se va termina războiul din Ucraina
Sursa foto: AFP PHOTO/National Police of Ukraine/Profimedia
Publicat: 17.03.2022

Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie, afirmă Aleksei Arestovich, consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„Pot să vă spun următoarele: după părerea mea, cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înțelegere, totuși se poate întâmpla și mai repede. Dacă in următoarea săptămâna, maxim două, se va ajunge la o înțelegere de pace sau să se încerce runda a doua cu armata din Siria și după ce îi distrugem și pe ei, la sfârșitul lui aprilie vor fi negocierile”, spune Aleksei Arestovich, într-un videoclip apărut în presa din Ucraina, scrie Mediafax.

„Toată lumea va înțelege ca Putin a pierdut într-un fel sau altul”

„Dacă au înnebunit de tot, o să se folosească de rezerviștii pe care o să înceapă să îi adune de la 1 aprilie și la sfârșitul lui aprilie- începutul lui mai, puțin pregătiți, vor încerca să îi trimită în Ucraina, dar încercarea asta va pica”, a adăugat Aleksei Arestovich.

După acest moment, spune Arestovich, vor urma niște „procese greu de explicat”, asta pentru că, din punctul său de vedere toată lumea va înțelege ca Putin „a pierdut într-un fel sau altul”.

Aleksey Arestovich afirmă că la negocieri Ucraina cere retragerea totală a armatei ruse.

Acesta este de părere că, aflându-se sub sancțiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase