Home » D:News » Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina

Publicat: 18.03.2022
Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina
Sursa foto: Profimedia

Patriarhul Kirill al Rusiei și Papa Francisc au discutat despre conflictul din Ucraina. Au subliniat importanța procesului de negociere în curs de desfășurare și și-au exprimat speranța că se va ajunge cât mai curând la pace.

„Pe martie 2022, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Rusiei a avut o conversație cu Papa Francisc prin comunicare la distanță”, se arată într-o notă publicată pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

„Părțile au subliniat importanța excepțională a procesului de negociere în curs de desfășurare, exprimându-și speranța că se va ajunge cât mai curând posibil la o pace echitabilă”, transmite ANSA.

„O atenție deosebită a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei”

Patriarhul Kirill și Papa Francisc au discutat detaliat despre situația de pe teritoriul ucrainean.

„O atenție deosebită”, susține Patriarhia, „a fost acordată aspectelor umanitare ale crizei actuale și acțiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse și ale Bisericii Romano-Catolice pentru a depăși consecințele acesteia”. Papa Francisc și Patriarhul Kirill „au discutat, de asemenea, despre unele probleme actuale de cooperare bilaterală”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase