Home » D:News » Vaccinurile împotriva Omicron ar putea fi disponibile din toamnă

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea fi disponibile din toamnă

Vaccinurile împotriva Omicron ar putea fi disponibile din toamnă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 20.03.2022

Datele privind vaccinurile COVID adaptate pentru varianta Omicron ar putea fi disponibile între aprilie și iulie. Ar deschide calea pentru aprobare lor în vară, spune directorul pentru strategia de vaccinare din Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), Marco Cavaleri.

Producătorii de vaccinuri precum Moderna și Pfizer au început să testeze vaccinurile COVID-19 concepute pentru Omicron, după ce datele au arătat că două doze inițiale de vaccin COVID-19 oferă doar o protecție parțială împotriva acestei variante, scrie Reuters.

Pe baza datelor, EMA va decide asupra unui termen pentru o eventuală acordare a aprobării.

O nouă creștere a cazurilor COVID-19 după ridicarea restricțiilor

Agenția speră să dispună de date în această vară, crescând astfel șansele ca un vaccin să fie disponibil pentru utilizare în toamnă, a adăugat Marco Cavaleri.

EMA a adăugat că examinarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului a fost întreruptă.

UE se confruntă cu o nouă creștere a cazurilor COVID-19 după ridicarea restricțiilor.

„În timp ce multe țări europene elimină restricțiile și revin la viața normală, am observat că rata de infectare este din nou în creștere, după o scădere constantă în ultimele săptămâni, iar acest lucru pare să fie legat de circulația crescută a subvariantei Omicron BA2, care pare să fie mai contagioasă decât celelalte variante”, a afirmat Cavaleri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase