Home » D:News » Prețul aurului crește. Rezerva Federală americană are în plan măsuri agresive de combatere a inflației

Prețul aurului crește. Rezerva Federală americană are în plan măsuri agresive de combatere a inflației

Prețul aurului crește. Rezerva Federală americană are în plan măsuri agresive de combatere a inflației
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 21.03.2022

Prețul aurului a crescut luni, stimulat de cerere, în condițiile în care criza din Ucraina nu a dat semne de diminuare, deși creșterile au fost limitate de planul Rezervei Federale americane de măsuri agresive de combatere a inflației.

Aurul spot a crescut cu 0,2%, la 1.924,45 dolari pe uncie, până la ora 09:12 (ora României). Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,3%, la 1.924,00 dolari.

Împiedicând noi creșteri ale metalului, doi oficiali ai Fed au declarat recent că banca centrală trebuie să ia măsuri mai agresive pentru a combate inflația. Președintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, a declarat că dorește să majoreze ratele la 1,75% până la 2% în acest an, potrivit unui studiu publicat pe site-ul băncii regionale a Fed.

Temeri legate de întreruperi ale aprovizionării

Ratele mai mari ale dobânzilor tind să crească costul de oportunitate al deținerii de aur neplătitor de dobânzi, scrie Reuters.

Paladiul, utilizat de producătorii de automobile în convertizoarele catalitice pentru a reduce emisiile, a câștigat 2,8%, la 2.560,71 dolari pe uncie. Metalul atinsese un maxim record de 3.440,76 dolari pe 7 martie, impulsionat de temerile legate de întreruperi ale aprovizionării din partea principalului producător, Rusia.

Argintul spot a rămas stabil, la 24,96 dolari pe uncie, iar platina a crescut cu 0,4%, la 1.025,83 dolari.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase