Home » D:News » Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă

Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă

Publicat: 22.03.2022
Alertă în Marea Neagră. Sute de mine din Ucraina plutesc în derivă
Sursa foto: Shutterstock

Câteva sute de mine plutesc în derivă în Marea Neagră după ce s-au desprins de cablurile din apropierea porturilor ucrainene, au declarat principala agenție de informații a Rusiei și participanți la piața navală.

Marea Neagră este o arteră majoră de transport maritim pentru cereale, petrol și produse petroliere, conform Reuters.

„Din cauza vremii furtunoase, cablurile care leagă minele de ancore s-au rupt”, a declarat Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, într-un comunicat de presă.

420 de mine plutesc în Marea Neagră

„Din cauza vântului și a curenților de apă, minele plutesc liber în derivă în partea de vest a Mării Negre”, a precizat FSB.

FSB a precizat că este vorba de aproximativ 420 de mine.

Autoritatea portuară Novorossiisk, într-o notă consultată de Reuters, a declarat că transportul maritim este în pericol în partea de vest a Mării Negre. Surse de transport maritim au declarat că autoritățile turcești au avertizat asupra riscului pentru cei care folosesc strâmtorile Dardanele și Bosfor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase