Home » D:News » Alexei Navalnîi, declarat vinovat de fraudă de un tribunal rus

Alexei Navalnîi, declarat vinovat de fraudă de un tribunal rus

Alexei Navalnîi, declarat vinovat de fraudă de un tribunal rus
Alexei Navalnîi / Sursa foto: Facebook
Publicat: 24.03.2022

Un tribunal rus l-a găsit marți pe Alexei Navalnîi vinovat de fraudă pe scară largă, o decizie care ar putea prelungi cu câțiva ani perioada de timp petrecută în închisoare de cel mai important critic al președintelui Vladimir Putin.

Navalnîi ispășește deja o pedeapsă de două ani și jumătate pentru încălcări ale eliberării condiționate, legate de acuzații despre care el spune că au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambițiile politice.

Cel mai recent caz penal împotriva sa, pe care, de asemenea, l-a respins ca fiind motivat politic, i-ar putea adăuga până la 13 ani la sentință, anunță Reuters.

Navalnîi, încarcerat anul trecut

Navalnîi a fost încarcerat anul trecut, când s-a întors în Rusia după ce a primit tratament medical în Germania în urma unui atac cu un agent neurotoxic din epoca sovietică în timpul unei vizite în Siberia în 2020. Navalnîi l-a acuzat pe Putin pentru atac.

Kremlinul a declarat că nu a văzut nicio dovadă că Navalnîi a fost otrăvit și a negat orice implicare a Rusiei în caz.

Autoritățile ruse i-au catalogat pe Navalnîi și pe susținătorii săi drept subversivi, hotărâți să destabilizeze Rusia cu sprijinul Occidentului. Mulți dintre aliații lui Navalnîi au fugit din Rusia mai degrabă decât să se confrunte cu restricții sau cu închisoarea.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase