Home » D:News » Papa Francisc spune că „războiul este o înfrângere a umanității”

Papa Francisc spune că „războiul este o înfrângere a umanității”

Papa Francisc spune că „războiul este o înfrângere a umanității”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.03.2022

Papa Francisc a cerut, la audiența generală, rugăciuni pentru ca guvernanții să înțeleagă că „soluția nu este cumpărarea sau fabricarea de arme”. Papa a povestit că a învățat ura față de război de la bunicul său. În ce privește vizita Papei la Kiev, e nevoie mai întâi de încetarea focului.

Papa Francisc, vorbind despre războiul din Ucraina, a cerut rugăciuni ca „guvernanții să înțeleagă că a cumpăra arme și a face arme nu este soluția la această problemă. Soluția este să lucrăm împreună pentru pace”.

„Cu războiul se pierde totul. Într-un război nu există victorie, totul este învins. Fie ca Domnul să trimită Spiritul său pentru a ne face să înțelegem că războiul este o înfrângere a umanității” și „să ne elibereze de această nevoie de autodistrugere”, a spus Papa Francisc, potrivit agenției ANSA.

„Îi cerem Domnului să ne elibereze de această moarte a războiului”

„Veștile despre refugiați, oameni care fug, oameni morți, oameni răniți, atâția soldați căzuți de o parte și de alta, sunt vești de moarte. Îi cerem Domnului să ne elibereze de această moarte a războiului”, a adăugat Papa, cerând oamenilor să i se alăture în rugăciune pe 25 martie.

Apoi, vorbind despre importanța relației dintre persoanele în vârstă și generațiile tinere, Papa Francisc a mărturisit: „Pot să dau o mărturie personală. Am învățat despre ura și furia față de război de la bunicul meu, care a luptat pe Piave în 1914, iar el mi-a transmis această furie față de război pentru că mi-a povestit despre suferințele războiului, iar acest lucru nu se învață din cărți, ci prin transmiterea de la bunici la nepoți”.

„Apreciem foarte mult rolul Sfântului Scaun, cuvintele Papei despre Ucraina. Vom face tot posibilul pentru a organiza vizita Papei Francisc la Kiev, dar nu totul depinde de noi, trebuie organizată securitatea, vom face tot posibilul”, a spus ambasadorul ucrainean în Italia, Iaroslav Melnyk, intervievat de Sky Tg24.

Acesta adăugat că mai întâi trebuie să se ajungă la o încetare a focului pentru a garanta siguranța Papei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase