Home » D:News » Papa Francisc a descris războiul din Ucraina drept un „abuz pervers de putere”

Papa Francisc a descris războiul din Ucraina drept un „abuz pervers de putere”

Papa Francisc a descris războiul din Ucraina drept un „abuz pervers de putere”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.03.2022

Papa Francisc a calificat războiul din Ucraina drept un „abuz pervers de putere” purtat pentru interese de partid, care a condamnat oameni lipsiţi de apărare la violenţe brutale.

De când a început războiul, Papa nu a folosit cuvântul „Rusia” în condamnările sale, dar a folosit expresii precum „agresiune armată inacceptabilă” pentru a se face înţeles.

Papa Francisc a făcut apel la încetarea ostilităţilor din Ucraina

Cea mai recentă condamnare a sa a venit într-un mesaj adresat unei conferinţe a Bisericii Catolice din Bratislava, capitala Slovaciei, potrivit Reuters.

Papa Francisc a făcut apel la încetarea ostilităţilor din Ucraina în timpul slujbei sale săptămânale de duminică. „Pentru numele lui Dumnezeu, vă cer, opriţi acest masacru”, a spus el.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase