Home » D:News » Vicepremierul ucrainean a anunțat că a avut loc „primul schimb de prizonieri de război”

Vicepremierul ucrainean a anunțat că a avut loc „primul schimb de prizonieri de război”

Vicepremierul ucrainean a anunțat că a avut loc „primul schimb de prizonieri de război”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 27.03.2022

Un prim „schimb de prizonieri de război cu drepturi depline” a avut loc în data de 24 martie, a afirmat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk.

Iryna Vereshchuk a declarat că 11 marinari civili ruși au fost înapoiați țării lor după ce au fost salvați de pe o navă scufundată în apropierea Odesei.

În schimb, 19 marinari civili ucraineni au putut să se întoarcă acasă după ce nava lor de salvare, Sapphire, a fost capturată de forțele ruse, a precizat ea, citată de Sky News.

„A avut loc primul schimb de prizonieri de război în toată regula”

Vershchuk a adăugat că 10 „ocupanți capturați” au fost, de asemenea, schimbați și, ca urmare, Ucraina a primit 10 dintre militarii săi.

„Astăzi, din ordinul președintelui Zelenski, a avut loc primul schimb de prizonieri de război în toată regula”, a scris ea.

Sky News nu a reușit să verifice independent aceste afirmații.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase