Home » D:News » Afișarea simbolului „Z” ar putea deveni o faptă penală în Germania

Afișarea simbolului „Z” ar putea deveni o faptă penală în Germania

Publicat: 30.03.2022
Afișarea simbolului „Z” ar putea deveni o faptă penală în Germania
Sursa foto: Hepta.ro

Persoanele care afișează litera „Z” în Germania pentru a simboliza sprijinul pentru războiul Rusiei în Ucraina ar putea fi pasibile de urmărire penală, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, conform Reuters.

Ministrul de interne al landului Berlin a declarat anterior că autoritățile orașului vor interveni în cazurile în care simbolul „Z” este folosit pentru a susține agresiunea Rusiei, după ce Bavaria și Saxonia Inferioară au anunțat că și ele vor pedepsi astfel de acte.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al guvernului federal a declarat că „litera Z ca atare nu este, desigur, interzisă, dar utilizarea sa poate constitui, în cazuri individuale, o aprobare a războiului de agresiune rusesc.”

Litera Z, folosită pe vehiculele militare rusești

Litera Z a fost folosită ca marcaj pe vehiculele militare rusești care iau parte la conflict și a fost adoptată de rușii care susțin războiul, fiind vizibilă pe steaguri și la mitingurile pro-Kremlin.

„Războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei este un act criminal și oricine aprobă public acest război de agresiune se poate face, de asemenea, pasibil de urmărire penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne în cadrul unei conferințe de presă. „Autoritățile federale de securitate sunt cu ochii pe acest lucru și, în acest sens, salutăm anunțul potrivit căruia mai multe state federale vor examina, de asemenea, în cazuri individuale, dacă acest lucru ar putea fi un act criminal și să ia măsuri în consecință”, a spus el, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase