Home » D:News » Ce simbolizează însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești din Ucraina?

Ce simbolizează însemnele misterioase care apar pe tancurile rusești din Ucraina?

Publicat: 01.03.2022

Președintele Vladimir Putin a șocat întreaga lume în dimineața zilei de 24 februarie, atunci când Rusia a lansat o invazie în Ucraina. În timp ce lumea privește îngrijorată, mulți au observat că vehiculele militare rusești au fost marcate cu simbolul „Z”.

Simbolurile pictate sunt de obicei aplicate pe vehiculele care urmează să intre în luptă, ceea ce înseamnă că simbolurile Z ar putea fi un indiciu al planurilor armatei ruse. Rapoartele au evidențiat aproximativ 10 tipuri diferite de simboluri, unele sunt doar un simplu Z, în timp ce altele sunt în formă de cutii sau triunghiuri.

Un expert a declarat că semnele pictate sunt folosite în mod normal pentru a comunica direcția în care se îndreaptă unitățile militare în luptă și, de obicei, sunt puse pe echipamente doar cu puțin timp înainte de luptă.

Marcajele ar avea două scopuri

Potrivit Sky News, distinctivul semn „Z” a apărut pe o multitudine de vehicule în apropierea orașului Belgorod din Rusia, la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Ucraina și la 45 de kilometri de orașul ucrainean Harkov.

Credit: Profimedia

De asemenea, au apărut variații ale simbolului, cum ar fi cele în care simbolul „Z” este vopsit în interiorul unui triunghi și nu al unui pătrat. De asemenea, au fost văzute tancuri cu un simbol triunghiular vopsit pe partea frontală și laterală. O serie de alte simboluri au fost, de asemenea, văzute pe vehicule, inclusiv în locuri precum Crimeea.

Se bănuiește că marcajele au probabil două scopuri: să identifice vehiculele ca fiind rusești, astfel încât să nu fie vizate de alte forțe rusești și să rezulte un schimb de focuri între camarazi, și să indice grupurile de atac și obiectivele acestora.

Utilizarea acestor simboluri este obișnuită în război

Profesorul Michael Clarke, fost director al grupului de reflecție în domeniul apărării RUSI, a declarat pentru Sky News că simbolurile sunt probabil legate de locația geografică a locului unde sunt destinate unitățile în cadrul unei ofensive.

„Adesea, aceste simboluri vor fi bazate pe locație – vor comunica unde se îndreaptă o unitate. Dacă ar fi doar pentru a marca vehiculele ca fiind rusești, s-ar putea folosi doar un singur simbol. Faptul că sunt diferite ne spune mai multe – probabil că sunt semne care îți spun ce unități se îndreaptă spre nord-estul sau nord-vestul unui district, de exemplu.”

În plus, profesorul Clarke a declarat că utilizarea acestor tipuri de simboluri este obișnuită în război. Cu toate acestea, semnificația exactă a simbolurilor este deocamdată cunoscută doar de către armata rusă, aflată în război cu Ucraina.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Viziunea rusească asupra invaziei. Cum vede Rusia războiul început de Putin în Ucraina?

Rusia a avertizat că vor fi consecinţe „militare şi politice grave” dacă Suedia sau Finlanda aderă la NATO

Care este situația la bordul Stației Spațiale Internaționale, locul în care Rusia și SUA trăiesc în armonie

Ar mai putea cineva din Rusia să-l oprească acum pe Vladimir Putin?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase