Home » D:News » Armele pe care Putin nu le-a folosit până acum în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Armele pe care Putin nu le-a folosit până acum în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.04.2022

Războiul din Ucraina arată o nouă dimensiune a tragediei, care deschide un nou capitol în istoria războaielor europene. Se joacă la un alt nivel. Și asta pentru că armele sunt puternice, unele dinte ele cu efecte devastatoare.

Până acum, în războiul din Ucraina, Vladimir Putin nu a folosit arme de distrugere în masă. Acest termen este folosit pentru a denumi acele arme capabile să ducă la moartea unui mare număr de oameni.

Acestea pot fi biologice, chimice, nucleare, radiologice. După mai mult de 150 de ani de tratate cu privire la controlul armelor, unele țări au inventat, folosit și apoi interzis arme care sufocă, schilodesc și ucid soldații într-un mod inuman.

Există cinci tipuri de agenți chimici interziși în război. Lista este continuată de fragmente non-detectabile, mine antipersonal, bombe incendiare, arme cu laser orbitor, proiectile expansive, gloanțe otrăvite, bombe cu fragmentare și arme biologice.

Bombardierul strategic Tu-160, cel mai mare avion de luptă din lume

Liderul de la Kremlin nu a folosit până acum bombardierul strategic tu-160 și tu-95 și Suhoi SU-35. Însă, în premieră, au fost lansate proiectile hipesonice  Kinjal.

Bombardierul strategic rusesc Tupolev, proiectat în perioada URSS-ului, este un avion supersonic cu aripi în săgeată de geometrie variabilă adică are „aripi mobile”, proiectat de Biroul de proiectare Tupolev, conceput pentru a ataca ținte terestre, de regulă lansând bombe.

În momentul de faţă, bombardierul strategic Tu-160 este cel mai mare avion de luptă din lume şi în acelaşi timp cel mai mare supersonic din istorie. Dintre categoria avioanelor de luptă, Tu-160 deţine recordul pentru cea mai mare greutate de decolare.

În 2010, Tu-160 a reuşit să atingă un nou record și a reușit să zboare pe o distanţă de 18.000 de km. În 1990 au fost construite 34 de bombardiere Tu-160.

După căderea URSS, Rusia a preluat cea mai mare parte dintre ele, respectiv 12 moştenite de la URSS şi 8 primite din Ucraina, şi le-a modernizează în 1996.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase