Home » D:News » Imagini inedite cu „o vulpiță frumoasă” în Parcul Natural Bucegi, publicate de Romsilva

Imagini inedite cu „o vulpiță frumoasă” în Parcul Natural Bucegi, publicate de Romsilva

Imagini inedite cu „o vulpiță frumoasă” în Parcul Natural Bucegi, publicate de Romsilva
Credit foto: Vali Bălan și Răzvan Olteanu, rangeri la Administrația Parcului Natural Bucegi
Publicat: 02.04.2022

O „vulpiță frumoasă” a fost surprinsă în imagini de doi rangeri ai Administrației Parcului Natural Bucegi, au anunțat reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare. Romsilva a publicat și fotografii cu momentul inedit.

Potrivit Romsilva, vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii.

Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare. Ele vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.

Vulpea are o tehnică cu adevărat surprinzătoare pentru a-și prinde prada

„Pentru a-și captura prada, vulpea (Vulpes vulpes) folosește o tehnică cu adevărat surprinzătoare: nu se lansează în urmărire, ci sare în aer formând un unghi de 40 °. Cu această strategie, nu numai că reușește să acopere o suprafață de 5 metri, dar cade exact cu picioarele din față pe pradă, fără să-I lase nicio cale de ieșire”, au transmis reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt #păduri.

Pe raza parcului sunt amenajate 52 de trasee turistice pe patru magistrale care străbat întregul parc, marcate cu benzi roșii, galbene și albastre, precum și cruce albastră.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase