Home » D:News » Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF

Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF

Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF
Credit: Profimedia
Publicat: 04.04.2022

Aproximativ 4 milioane de persoane din Ucraina au fugit din țară de la începutul conflictului, potrivit Organizației Națiunilor Unite. UNICEF spune că 2 milioane de copii se numără printre cei care au părăsit Ucraina pentru a scăpa de violențe.

„Pe măsură ce numărul copiilor care își părăsesc locuințele continuă să crească, trebuie să ne amintim că fiecare dintre ei are nevoie de protecție, educație, siguranță și sprijin”, declară directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, potrivit Sky News.

Consecințe de durată pentru generațiile viitoare

„Războiul a provocat una dintre cele mai rapide fluxuri de copii pe scară largă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a declarat Catherine Russell.

Potrivit acesteia, este un rezultat sumbru, care ar putea avea consecințe de durată pentru generațiile viitoare.

„Siguranța copiilor, bunăstarea și accesul la servicii esențiale sunt toate amenințate de violențele neîncetate”, a adăugat Russell, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase