Home » D:News » Arcul de Triumf, iluminat în albastru de Ziua Conștientizării Autismului

Arcul de Triumf, iluminat în albastru de Ziua Conștientizării Autismului

Arcul de Triumf, iluminat în albastru de Ziua Conștientizării Autismului
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.04.2022

Cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, Arcul de Triumf va fi iluminat, sâmbătă, în albastru, anunță Primăria Generală a Capitalei.

Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public – Monument for se alătură campaniei “O călătorie împlinită prin viață”, susținută de Asociația Help Autism, cu prilejul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Cu această ocazie, în data de 2 aprilie 2022, începând cu ora 20.00, Arcul de Triumf va fi iluminat arhitectural în culoarea albastru, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de autism și pentru a atrage atenția asupra problematicii la nivel național.

40.000 de persoane diagnosticate cu autism în România

Campania „O călătorie împlinită prin viață” se desfășoară în paralel cu cea la nivel European și subliniază faptul că o abordare unitară a gestionării afecțiunii este necesară de-a lungul întregii vieți, pentru ca cele 40.000 de persoanele cu autism din România să se poată bucura de drepturile lor, de o viață fericită și împlinită, alături de alte 7 milioane de persoane din Europa.

Persoanele dornice să susțină campania pot distribui fotografiile și mesajele pe rețelele proprii de socializare, folosind hashtag-urile #ZiuaAutismului2022 #AutismDay2022 #oCalatorieImplinitaPrinViata. Ele pot fi preluate exact așa cum sunt sau pot fi personalizate cu textul dorit în postări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase