Home » D:News » Apropiații lui Putin dispar rând pe rând (DOCUMENTAR)

Apropiații lui Putin dispar rând pe rând (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.04.2022

Dincolo de calmul aparent afișat în medie, la Moscova tensiunile sunt maxime. Vladimir Putin este supărat pe mai mulți șefi ai armatei și securității, după ce războiul nu s-a îndreptat în direcțiile așteptate de liderul de la Kremlin. Planurile sale militare ar fi fost dezvăluite în Occident și au ajuns la ucraineni, care par să nu fie atât de slab pregătiți și dezarmați pe cum susțineau serviciile de informații.

Așa că marșul triumphal spre Kiev s-a transformat în scurt timp într-un dezastru tehnic, tactic, dar și militar. Moralul soldaților ruși a ajuns la pământ, chiar dacă Putin și propaganda Moscovei susțin că operațiunea specială din Ucraina decurge conform planului. Bombardamentele continuă și omoară haotic civili, ca o dovadă clară a unei invazii fără un punct bine stabilit. Chiar și așa, Vladimir Putin pare să rămână singur, pentru că tot mai multe persoane din cercul apropiat al liderului, principalii ofițeri de securitate din Rusia, au început să dispară în ultima perioadă, rând pe rând. Printre aceștia se numără și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, dar și Valery Gherasimov, șeful Statului Major al Forțelor Armate din Rusia. Ministrul Apărării este vizat de Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și de Canada ca fiind responsabil pentru acțiunile militare care se desfășoară acum pe teritoriul Ucrainei.

Serghei Șoigu este unul dintre cei mai apropiați și loiali aliați ai lui Vladimir Putin. Șoigu a sporit substanțial numărul ofițerilor de presă din cadrul ministerului Apărării de la Moscova după ce și-a preluat mandatul și a fost foarte atent la imaginea publică. Are 66 de ani și a fost pregătit ca inginer civil. Acesta este un politician fără experiență de luptă, însă a rămas unul dintre cei mai ambițioși membri ai cercului interior al lui Putin. Liderul de la Kremlin l-a numit ministru al Apărării în anul 2012, timp în care Șoigu era Ministru al Situațiilor de Urgență ale Rusiei, funcție pe care a ocupat-o mai bine de 20 de ani.

Ca ministru al Apărării, Șoigu a supravegheat anexarea Crimeei de către Rusia în anul 2014, dar și intervenția armatei în Războiul civil din Siria. Totoată, Șoigu s-a ocupat de GRU, serviciul militar de informații al Rusiei.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase