Home » D:News » SUA au testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie

SUA au testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie

Publicat: 07.04.2022
SUA au testat o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie
Credit foto: Hepta

SUA au anunţat că au testat cu succes o rachetă hipersonică la mijlocul lunii martie în timp ce preşedintele Joe Biden se îmbarcase să plece în Europa.

Testul a fost ţinut secret timp de două săptămâni pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Federaţia Rusă, anunță CNN.

Racheta cunoscută sub numele de „Hypersonic Air-breathing Weapon Concept” (HAWC) a fost lansată de pe un bombardier B-52 în largul coastei de vest.

Racheta a atins de cinci ori viteza sunetului

Racheta a atins viteza maximă de 5 mach (6125 km/oră), adică de cinci ori viteza sunetului, şi a efectuat un zbor la o înălţime de 19 kilometri, pe o distanţă de 482 kilometri, parcursă în doar 5 minute.

Testul a avut loc la câteva zile după ce Rusia a bombardat un depozit de muniţii din vestul Ucrainei cu o rachetă hipersonică.

Acum trei zile, oficialii SUA au declarat că au anulat un test cu o rachetă balistică Minuteman III pentru a nu escalada tensiunile cu Rusia, transmitea Reuters, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase