Home » Știință » Noua rachetă lunară de la NASA este atât de mare încât poate fi văzută din spațiu

Noua rachetă lunară de la NASA este atât de mare încât poate fi văzută din spațiu

Credit foto: NASA
Publicat: 25.03.2022

„Atunci când te uiți îndelung într-un abisabisul se uită și el la tine”, spunea Friedrich Nietzsche.  Așa pare să fie și situația cu Sistemul de Lansare Spațială – SLS al mega-rachetei NASA, care a fost mutat recent pe platforma de lansare a Centrului Spațial Kennedy pentru teste.

Un satelit a surprins imagini cu SLS tocmai de pe orbită, lucru care indică dimensiunile colosale pe care le are, precizează Space.

Satelitul Airbus Pleiades Neo a surprins unele capturi ale SLS și ale navetei spațiale Orion, în contextul în care NASA pregătește testele pentru viitoare misiune lunară Artemis 1.

Airbus a contribuit la construirea SLS

Airbus a avut o contribuție în construirea SLS, astfel că se poate spune că această companie nu a făcut altceva decât să-și admire propria creație.

Credit foto: Airbus Space via Twitter

Cu toate că prima misiune lunară a NASA – prima de după anii 1970, nu va fi lansată până cel mai devreme în luna mai, SLS și capsula Orion sunt deja amplasate pe platforma de lansare Kennedy pentru teste.

Într-o altă postare, Space.com a subliniat ideea că au fost necesare 11 ore pentru a transporta Sistemul de Lansare Spațială de la Clădirea pentru Asamblarea Vehiculului – VAB, la platforma de lansare. A fost folosit un transportor șenilat uriaș cu o greutate de peste 2,9 milioane de kilograme.

Testarea rachetei gigantice

Se estima că VAB – Clădirea pentru Asamblarea Vehiculului a avut cele mai mari uși din istorie, astfel încât racheta, care măsura aproximativ 65 de metri înălțime și aproape 8 lățime, să poată fi scoasă.

Dat fiind faptul că SLS a depășit bugetul estimat cu câteva miliarde de dolari și a fost nevoie de aproape un deceniu pentru a fi construit, pregătirile pentru lansare stârnesc entuziasmul în toată lumea, indică Futurism.

Va fi extrem de costisitoare administrarea acestui sistem, însă din fericire a fost dus până la capăt.

Vă mai recomandăm și:

O mică stea care emite antimaterie poate fi văzută în noi imagini de la NASA

Instrumentul cu vârf de diamant care stă la baza misiunii DART a NASA

Telescopul Hubble a fotografiat „ochiul” unei galaxii care privește din spațiul îndepărtat

Un nou design de rover lunar propus de un start-up ar putea fi folosit în misiunile Artemis

Vlad Constantin Voinea
Vlad Constantin Voinea
Vlad a făcut parte din echipa site-ului Descoperă.ro între februarie și august 2022, fiind pasionat de subiecte asociate cu știința, tehnologia, istoria și geopolitica. Vlad este specializat în managementul crizelor si prevenirea conflictelor, fiind absolvent al Universității Naționale ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase