Home » D:News » Peste 7,1 milioane de persoane, strămutate în Ucraina

Peste 7,1 milioane de persoane, strămutate în Ucraina

Peste 7,1 milioane de persoane, strămutate în Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.04.2022

Peste 7,1 milioane de persoane sunt strămutate în Ucraina, fiind nevoite să își părăsească locuințele din cauza războiului, potrivit celui mai recent raport al Organizației Internaționale pentru Migrație.

Raportul evidențiază o creștere cu 10% a numărului de persoane strămutate intern de la primul sondaj al OIM, realizat la 16 martie.

„Este nevoie urgentă de coridoare umanitare pentru a permite evacuarea în siguranță a civililor și pentru a asigura transportul și livrarea în siguranță a ajutorului umanitar atât de necesar pentru a-i asista rapid pe cei strămutați în interiorul țării”, a declarat directorul general al OIM, António Vitorino, potrivit CNN.

Peste 4,2 milioane de persoane au părăsit Ucraina

Potrivit sondajului, peste 50% dintre gospodăriile strămutate au copii, 57% includ membri în vârstă și 30% au persoane cu boli cronice. Mai mult de o treime dintre persoanele strămutate nu au avut niciun venit în ultima lună, a precizat OIM.

Peste 4,2 milioane de persoane au părăsit Ucraina mergând în țările vecine, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Ca urmare, în total sunt cel puțin 11,3 milioane de persoane strămutate de la începutul invaziei rusești, la sfârșitul lunii februarie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase