Home » D:News » Capre negre surprinse în timp ce se hrănesc în Parcul Natural Bucegi. Imagini inedite de la Romsilva

Capre negre surprinse în timp ce se hrănesc în Parcul Natural Bucegi. Imagini inedite de la Romsilva

Capre negre surprinse în timp ce se hrănesc în Parcul Natural Bucegi. Imagini inedite de la Romsilva
Credit foto: Vali Bălan și Răzvan Olteanu, Romsilva- Administrația Parcului Natural Bucegi
Publicat: 09.04.2022

Capre negre care se hrăneau în Parcul Natural Bucegi au fost surprinse într-o filmare realizată de Vali Bălan și Răzvan Olteanu, din cadrul Administrației Parcului Natural Bucegi.

„Caprele negre se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni”, au scris reprezentanții Romsilva.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor”, au adăugat reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase