Home » D:News » Prohibiție generală în Delta Dunării. Care sunt speciile vizate de măsuri?

Prohibiție generală în Delta Dunării. Care sunt speciile vizate de măsuri?

Prohibiție generală în Delta Dunării. Care sunt speciile vizate de măsuri?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 09.04.2022

Pe data de 9 aprilie începe prohibiția generală pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, anunță ARBDD.

„Pe data de 9 aprilie începe prohibiția generală în perimetrul RBDD! Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării informează că potrivit prevederilor art.1/1 din Ordinul comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 57/675 din martie 2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2022 (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 295 din 25 martie 2022) se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii”, anunță ARBDD.

Potrivit sursei citate, este interzis pescuitul în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase