Home » D:News » Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, respinsă în Parlamentul Germaniei

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, respinsă în Parlamentul Germaniei

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, respinsă în Parlamentul Germaniei
Foto: Shutterstock
Publicat: 11.04.2022

Parlamentul german a respins un proiect de lege care ar fi făcut obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului începând cu vârsta de 60 de ani, ceea ce reprezintă o înfrângere pentru cancelarul Olaf Scholz şi pentru încercarea sa de a obţine un consens între partide pe această temă.

Dintre cei 683 de parlamentari care au votat proiectul de lege, 378 au fost împotrivă şi 296 l-au susţinut, printre care Scholz şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, care au părut vizibil dezamăgiţi când a fost anunţat rezultatul în plen, relatează Politico.

O lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare

Rezultatul a reprezentat o lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare formată din social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP), care, după luni de dezbateri, nu au reuşit să obţină o poziţie favorabilă nici măcar în rândurile lor pe această temă, notează Mediafax.

„Dacă nimeni nu ar fi fost vaccinat, am fi avut acum o catastrofă fără cusur şi am fi fost în izolare totală – asta trebuie să se înţeleagă”, a spus Lauterbach în timpul dezbaterii dinaintea votului, reiterând întrebarea sa dacă germanii chiar vor să se obişnuiască cu câteva sute de decese COVID în fiecare zi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase