Home » D:News » Ce protecție a oferit vaccinarea cu trei doze de vaccin ARNm în perioada Omicron?

Ce protecție a oferit vaccinarea cu trei doze de vaccin ARNm în perioada Omicron?

Publicat: 23.03.2022
Ce protecție a oferit vaccinarea cu trei doze de vaccin ARNm în perioada Omicron?
Sursa foto: Profimedia

Vaccinarea împotriva COVID-19 a continuat să fie extrem de eficientă în protejarea adulților împotriva formelor severe sau decesului atunci când varianta Omicron era dominantă, arată un nou studiu CDC, citat de platforma Ro Vaccinare.

Astfel, conform studiului, vaccinarea cu 2 sau 3 doze de vaccin ARNm a redus cu 90% riscul de a dezvolta o formă severă sau de a muri din cauza COVID-19.

De asemenea, vaccinarea cu 3 doze de vaccin ARNm a oferit o protecție de 94% în perioada Omicron.

Vaccinurile ARNm rămân extrem de eficiente

Reprezentanții platformei Ro Vaccinare arată că vaccinurile ARNm COVID-19 rămân extrem de eficiente în prevenirea celor mai severe forme de COVID-19.

„Recomandăm ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19. Cea mai bună protecție a fost pentru adulții care au primit o a treia doză”, au transmis aceștia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase