Home » D:News » Shanghai a raportat un număr record de persoane infectate cu COVID-19

Shanghai a raportat un număr record de persoane infectate cu COVID-19

Shanghai a raportat un număr record de persoane infectate cu COVID-19
Credit: Profimedia
Publicat: 13.04.2022

Autoritățile din Shanghai au raportat un număr record de cazuri de COVID. Orașul este închis pentru a preveni răspândirea virusului, iar China a anunțat că își va menține politica.

Orașul Shanghai se află în a treia săptămână de izolare strictă, ca parte a luptei Chinei pentru a limita cel mai mare focar de COVID-19 de când coronavirusul a fost descoperit în Wuhan la sfârșitul anului 2019, potrivit Mediafax.

Shanghai a raportat un nou record de peste 26.000 de cazuri de COVID în 24 de ore, în timp ce oficialii încearcă să asigure suficiente provizii de produse de primă necesitate pentru locuitori.

Cel mai mare focar de COVID-19 de când virusul a fost descoperit

Alte orașe din China, inclusiv orașul Guangzhou din sudul țării, introduc noi restricții și construiesc spitale improvizate, în timp ce guvernul continuă să își mențină „politica dinamică de zero COVID”.

Agenția oficială de știri chineză Xinhua a declarat că o relaxare a politicii ar fi „dezastruoasă”.

„Sistemul medical al Chinei ar risca un colaps care ar duce la pierderi enorme de vieți omenești dacă ar renunța la prevenirea și controlul epidemiilor”, a declarat agenția, potrivit Sky News.

Orașul Shanghai a fost închis din 28 martie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase