Home » D:News » Vedetele strâng bani pentru refugiații din Ucraina (DOCUMENTAR)

Vedetele strâng bani pentru refugiații din Ucraina (DOCUMENTAR)

Refugiați din Ucraina trec granița în Polonia. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.04.2022

Modul în care ucrainenii au fost forțați să fugă din calea războiului, după ce trupele rusești au invadat țara nu a lăsat indiferente persoanele din lumea întreagă. Vedetele mondiale s-au mobilizat să strângă fonduri care să ajungă la refugiați,  dar și la cei care încă n-au părăsit țara. Pe lista celor care s-au implicat activ în acest demers se află nume cunoscute din lumea muzicii, filmului și a sportului.

În acest sens, pe 25 martie, Comisia Europeană și guvernul Canadei au anunțat lansarea unei campanii mondiale de strângere de fonduri, în parteneriat cu organizația internațională de promovare și apărare a drepturilor civile Global Citizen. Volodimir Zelenski i-a invitat pe muzicieni, actori, sportivi, pe oamenii de afaceri și politicienii din întreaga lume să se alăture acestei mișcări și să susțină Ucraina. Scopul campaniei Stand Up for Ukraine urmărește să mobilizeze oamenii și să strângă fonduri pentru a sprijini eforturile umanitare din Ucraina și din țările învecinate.

Pe lângă eforturile din urma acestei campanii, starurile din străinătate și din țară s-au mobilizat și au organizat diverse strângeri de fonduri sau direct donații pentru refugiați.

Actrița de la Hollywood Mila Kunis, împreună cu soțul său, Ashton Kutcher au reușit să strângă peste 34 de milioane de dolari din donațiile celor peste 65.000 de oameni care au susținut cauza Ucrainei. Cei doi au anunțat pe rețelele sociale că și-au îndeplinit obiectivul de a-i ajuta pe ucrainenii care și-au părăsit casele pentru a se refugia în țările vecine. Actrița s-a născut în Ucraina, la Cernăuți, însă a părăsit țara alături de familia sa când avea doar 7 ani. Aceasta a susținut că în această perioadă, este mai mândră ca niciodată că este ucraineancă.

Și celebrul actor Leonardo DiCaprio a făcut o donație generoasă victimelor războiului. Acesta a sprijinit oamenii cu o sumă în valoare de 10 milioane de dolari.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase