Home » D:News » Metoda Israelului de a-i determina pe proprietarii de câini să le strângă excrementele de pe străzi

Metoda Israelului de a-i determina pe proprietarii de câini să le strângă excrementele de pe străzi

Publicat: 22.07.2021
Metoda Israelului de a-i determina pe proprietarii de câini să le strângă excrementele de pe străzi
Credit foto: Shutterstock

Mulți proprietari de animale, inclusiv din România, refuză să curețe mizeria pe care câinii lor o lasă pe străzi sau prin parcuri. Israelienii au găsit o metodă de a-i determina pe aceștia să strângă excrementele patrupedelor pe care le scot la plimbare.

Pandemia a dus la creșterea numărului adopțiilor de câini în lume. Acest lucru s-a întâmplat și în Israel. În Tel Aviv, înmulțirea numărului de proprietari de câini a dus și la creșterea nemulțumirilor că aceștia nu strâng și mizeria făcută de animalele lor.

Consiliul orașului Tel Aviv vrea să combată această problemă folosind metodele secolului XXI. Potrivit unei decizii recente, se va crea o bază de date cu ADN-ul tuturor câinilor din oraș, care va fi comparat cu ADN-ul găsit în excrementele abandonate, potrivit IFL Science.

Astfel, autoritățile vor putea urmări proprietarii de câini care nu fac curățenie și îi vor putea amenda. Consiliul are în plan și creșterea acestei amenzi.

Toți proprietarii de câini vor trebui să furnizeze mostre din ADN-ul animalelor de companie la reînoirea licenței de proprietate a câinilor. În Tel Aviv, proprietarii de câini trebuie să obțină o licență înainte de cumpărarea sau adoptarea animalului. După intrarea în vigoare a noului regulament, aceștia vor trebui să își reînoiască licența în termen de șase luni.

Care este amenda pentru proprietarii care nu strâng mizeria câinilor

„Modificarea legii a fost aprobată ca parte a luptei dusă de municipalitate împotriva fenomenului prin care fecalele de câine nu sunt colectate de proprietarii lor”, au anunțat reprezentanții consiliului.

„Existența unei baze de date ADN a câinilor din oraș va face posibilă analizarea unor mostre din excrementele de pe străzi, aplicând astfel legea împotriva proprietarului câinelui chiar și după comiterea infracțiunii, într-un mod care vizează eradicarea fenomenului”, au mai spus ei.

În cazul în care un proprietar nu strânge mizeria făcută de câinele său, în baza analizei ADN, poate fi ulterior amendat prin poștă cu 730 shekeli (circa 930 de lei românești) la valorea amenzii din prezent.

„Curățenia spațiului public este o parte integrantă a aspectului orașului”, a mai transmis consiliul din Tel Aviv.

Vă recomandăm să citiți și:

Lupii preistorici erau diferiți de lupii cenușii, arată ADN-ul acestora, conform unui studiu

În urmă cu 11.000 de ani, câinii aveau o diversitate genetică mult mai mare

De ce sunt câinii atât de speciali? Ştiinţa ne dă un răspuns pe care cu toţii îl ştiam deja

Noi dovezi ale prieteniei străvechi dintre oameni şi câini în Europa. În spaţiul României, prietenia are cel puţin 9.000 de ani

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase