Home » D:News » Rusia îşi schimbă strategia în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Rusia îşi schimbă strategia în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.04.2022

Armata Rusiei s-a retras din regiunile Kiev și Cernihiv din nordul Ucrainei, pentru a se reconsolida în Belarus și în spatele propriilor granițe, spune Pentagonul. În același timp, ucrainenii au început să părăsească regiunile Donețk, Lugansk și Harkov. În aceste zone este așteptată o ofensivă rusească puternică. Astfel, oraşul Sloviansk, care se află la 500 de kilometri de Kiev, ar putea deveni un câmp de luptă important în următoarea perioadă.

În plus, ideea a fost întărită și de Vadim Denisenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne, care a afirmat că direcţiile cheie unde se vor desfăşura lupte sunt Sloviansk şi Barvinkove, din regiunea Harkov.

Oraşul Sloviansk are mai mult de 100.000 de locuitori, iar aceştia au fost îndemnaţi să evacueze oraşul, în timp ce forţele ucrainene se pregătesc să lupte împotriva ruşilor. Sloviansk este important pentru Ucraina, deoarece, în cazul în care ar fi cucerit, forţele ucrainene ar putea rămâne blocate în est.

De asemenea, va permite forțelor ruse de nord să se conecteze cu forțele sudice de-a lungul coastei. Dacă armata Ucrainei reuşeşte să opună rezistenţă, Rusia nu va putea controla regiunile Lugansk şi Doneţk, se arată într-o analiză CNN.

Sloviansk este, de asemenea, un nod de tranzit pentru zonă, cu linii de cale ferată și drumuri de importanță semnificativă. S-a observat de către analiști că rușii câștigând controlul asupra acesteia le-ar permite foarte mult capacitatea de a muta trupe și vehicule în estul Ucrainei.

Sloviansk este înconjurat pe trei laturi de oraşe controlate de ruşi – Izium la nord, Lugansk la est şi Doneţk la sud – dar se află mai la vest, blocând căile Rusiei spre teritoriul ucrainean.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase